Kalvrostbiff med citronstekta rotsaker och rödvinsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så ugnslagas rostbiff >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kalvrostbiff med citronstekta rotsaker och rödvinsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 476

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1905 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 517 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så ugnslagas rostbiff > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Rostbiff: Bind upp kalvsteken med snöre. Salta.
  3. Bryn rostbiffen i stekpanna på högsta värme i rikligt med smör. Salta steken runtom.
  4. Stick in en termometer till mitten av köttet. Sätt in i ugnen. Stek till kärntemperatur (inner­temperatur) 57°C. Räkna med en timme per kilo kött. Se kommentar nedan. Låt steken vila minst 20 minuter när den är klar, utan att täcka över.
  5. Sås: Skala grönsaker till såsen. Skär i tärningar. Fräs i smör i 5 minuter på svag värme.
  6. Tillsätt socker och låt det smälta. Slå på rött vin. Låt det reducera till hälften.
  7. Slå på kalvfond och vatten. Låt det recucera till hälften. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med maizena utrört i lite kallt vatten.
  8. Tillbehör: Borsta morötter. Skala lök, halvera och kapa bort topparna. Snoppa haricot vertsen. Råstek i smör. Smaka av med salt och peppar. Riv över citronskal och pressa lite citron över.
  9. Skär rostbiffen i skivor och servera med sås och grönsaker.

Kockens kommentar

Det tar närmare 90 minuter per kilo att tillaga en rostbiff i ugnstemperatur 125°C och knappt en timme i 175°C. För mer detaljerad anvisningar av stektid och kärntemperaturer se > Så ugnslagas rostbiff.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem