Kalvrostbiff med citronstekta rotsaker och rödvinsås
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 92
            Kcal / portion: 476
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 1905 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så ugnslagas rostbiff > Äts ej
Om innertemperaturer > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 125°C.
 - Rostbiff: Bind upp kalvsteken med snöre. Salta.
 - Bryn rostbiffen i stekpanna på högsta värme i rikligt med smör. Salta steken runtom.
 - Stick in en termometer till mitten av köttet. Sätt in i ugnen. Stek till kärntemperatur (innertemperatur) 57°C. Räkna med en timme per kilo kött. Se kommentar nedan. Låt steken vila minst 20 minuter när den är klar, utan att täcka över.
 - Sås: Skala grönsaker till såsen. Skär i tärningar. Fräs i smör i 5 minuter på svag värme.
 - Tillsätt socker och låt det smälta. Slå på rött vin. Låt det reducera till hälften.
 - Slå på kalvfond och vatten. Låt det recucera till hälften. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med maizena utrört i lite kallt vatten.
 - Tillbehör: Borsta morötter. Skala lök, halvera och kapa bort topparna. Snoppa haricot vertsen. Råstek i smör. Smaka av med salt och peppar. Riv över citronskal och pressa lite citron över.
 - Skär rostbiffen i skivor och servera med sås och grönsaker.