
Rödsspätta grenoble
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 543

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2172 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 16%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Klipp av huvudet och fenorna på spätta. Vänd i mjöl. Salta och peppra.
- Värm en stekpanna. Smält en generös klick smör. När smöret slutat bubbla läggs fisken ner. Stek cirka 5 minuter på varje sida. Tag upp fisken, slå bort smöret.
- Sätt på pannan igen. Lägg i resten av smöret. Dela citron på 4. Stek i smöret, tag upp och håll varm.
- Tärna rödbetor. Bryn smöret tills en nötaktig doft. Lägg i kapris och rödbetor. Slå det över fisken. Lägg på citron. Garnera med dillkvistar. Servera med kokt potatis.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)