
Pepparrotsstekt strömming med gräddfilspotatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 676

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2704 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min + 24 tim )
- Hacka matjessill. Riv pepparrot. Blanda gräddfil, dijon, matjessill och pepparrot. Lägg i strömming. Låt ligga över natten.
- Skala och koka potatis. Skiva salladslöken tunt, lägg lite av det gröna åt sidan att garnera med.
- Tag upp och lägg ihop filéerna två och två. Vänd i ströbröd. Sätt en stekpanna på spisen och lägg i en generös klick smör. Stek cirka 2 minuter på var sida.
- Stöt potatisen med gräddfil, smör, salladslök och matjessillspad. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda gräddfil med senap. Servera strömming med potatis och sås.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)