
Torsk med tomat, ägg och pepparrot
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 377

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1507 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 9%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Lägg torskfiléer i en form. Strö över lite salt. Låt ligga i cirka 10 minuter.
- Koka ägg i 8 minuter. Spola i kallt vatten. Skala och hacka äggen grovt.
- Smält smör. Tärna tomater. Strimla persilja.
- Koka upp vatten i en låg och vid kastrull. Lägg i fisken när det kokar kraftigt. Dra genast av från plattan. Lägg på ett lock. Efter 5-6 minuter är fisken klar beroende på storlek. Tag upp och låt rinna av lite.
- Blanda smör, tomat, ägg och persilja. Smaka av med salt och peppar. Lägg fisken på en tallrik. Skeda över smörblandningen. Riv färsk pepparrot över efter smak.
- Servera med nykokt potatis svängd i lite smör och flingsalt. Mums.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)