Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 262

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1047 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 8%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Lägg ut de rensade strömmingarna med ryggsidan nedåt och krydda med salt och vitpeppar.
- Lägg klippta bitar ansjovis på varje strömming. Rulla ihop och lägg strömmingarna tätt i en smord ugnsform.
- Blanda grädde och tomatpuré och häll över strömmingen. Klicka ev. på smör.
- Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.
- Garnera med hackad dill och servera med hackade ägg och kokt potatis.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)