Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 141
            Kcal / portion: 262
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 1047 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 8%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Lägg ut de rensade strömmingarna med ryggsidan nedåt och krydda med salt och vitpeppar.
 - Lägg klippta bitar ansjovis på varje strömming. Rulla ihop och lägg strömmingarna tätt i en smord ugnsform.
 - Blanda grädde och tomatpuré och häll över strömmingen. Klicka ev. på smör.
 - Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.
 - Garnera med hackad dill och servera med hackade ägg och kokt potatis.
 
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
 - Ceviche
 - Inkokt fisk
 - Kokt fisk, fiskbullar
 - Lutfisk
 - Pannstekt, halstrad laxfisk
 - Pannstekt, halstrad vitfisk
 - Pannstekt strömming, makrill
 - Fiskburgare
 - Ugnslagad laxfisk
 - Ugnslagad vitfisk
 - Vitfiskgratäng, låda
 - Grillad och rökt fisk
 - Friterad fisk
 - (Sillrätter, SOS >)
 - (Fisksoppa, gryta >)