Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 545

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2182 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Pensla en ugnsfast form med margarin. Placera fisken i den. Krydda med vitpeppar och ingefära. Lägg lingon och gräslök på laxen.
- Tillaga i ugnen cirka 20 minuter eller tills fisken är klar.
- Skala och koka potatis.
- Koka upp vatten och fiskbuljong. Red med maizena till önskad kosistens. Smaksätt med citron, dill och vitt vin.
- Servera fisken med potatis, sås och ärtor.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)