Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 813

GBR (GI) / port: 8
Recept: 3252 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 5%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Lägg bönor i blöt 8 timmar.
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Salta och peppra fisken. Pensla en ugnsfast form med margarin. Lägg i fisken. Stek fisken cirka 15 minuter eller tills den är klar.
- Koka matkorn enligt anvisning på förpackningen tillsammans med buljongtärning.
- Koka bönor enligt anvisning på förpackningen. Halvera tomater. Skala och hacka vitlök.
- Fräs tomater och vitlök i rapsloja ett par minuter. Späd med lite vatten om det blir för torrt. Häll på balsamvinäger. Smaka av med socker och svartpeppar. Blanda ner de kokta bönorna.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)