Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 504

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2018 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 1%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Gröna ärter frysta 3.5 dl 7%
Morot 4.0 styck 8%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
...
![]()
Skapat av
Nordisk hälsa
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Skala och hacka lök. Hacka persilja. Lägg lök, ansjovis, persilja, havrekli och svartpeppar i en mixer. Mixa grovt.
- Lägg röran på fiskens ena sida. Rulla ihop den. Lägg i en ugnsfast form. Pensla med flytande margarin. Tillaga i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
- Koka mathavre tillsammans med buljongtärning enligt anvisning på paketet.
- Skiva morötter tunt t.ex. med en potatisskalare eller osthyvel. Blanchera dem snabbt i hett vatten.
- Koka gröna ärter. Servera fisken med mathavre, gröna ärtor, morot och gärna en klyfta citron.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)