Ansjovisfylld spätta med mathavre
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gröna ärter frysta

3.5 

dl

Morot

4.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ansjovisfylld spätta med mathavre

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 504

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2018 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 1%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 440 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Gröna ärter frysta 3.5 dl 7%

Morot 4.0 styck 8%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

...

Skapat av
Nordisk hälsa

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Skala och hacka lök. Hacka persilja. Lägg lök, ansjovis, persilja, havrekli och svartpeppar i en mixer. Mixa grovt.
  3. Lägg röran på fiskens ena sida. Rulla ihop den. Lägg i en ugnsfast form. Pensla med flytande margarin. Tillaga i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
  4. Koka mathavre tillsammans med buljongtärning enligt anvisning på paketet.
  5. Skiva morötter tunt t.ex. med en potatisskalare eller osthyvel. Blanchera dem snabbt i hett vatten.
  6. Koka gröna ärter. Servera fisken med mathavre, gröna ärtor, morot och gärna en klyfta citron.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem