Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 523

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2090 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Skiva tomater i tjocka skivor. Pensla en ugnsfast form med rapsolja.
- Lägg tomaterna i formen. Krydda med svartpeppar. Baka i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
- Ta ut fatet. Höj värmen till 200ºC. Placera fisk på hälften av tomatbädden. Mixa resten av tomaterna med fetaost, saffran, vitlök och färsk basilika. Lägg tomatröran över fisken. Tillaga i ugnen cirka 15 minuter eller tills fisken är klar.
- Koka matkorn enligt anvisning på paketet.
- Koka haricot verts någon minut. Servera till fisken.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)