Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 71

Kcal / portion: 461

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1843 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Skala och koka potatis.
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Skala och finhacka lök. Fräs lök i rapsolja. Rör ner tomater och buljongtärning. Låt koka upp.
- Skölj strömming. Klipp bort ryggfenan om det behövs. Lägg på en skärbräda med skinnsidan ner. Strö över salt, peppar, oregano och timjan. Rulla ihop. Lägg i ugnsfast form.
- Häll över tomatsåsen. Ställ i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
- Skär broccoli i buketter. Koka 3-5 minuter.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)