Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 71
            Kcal / portion: 461
            GBR (GI) / port: 8
Recept: 1843 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Skala och koka potatis.
 - Sätt ugnen på 200ºC.
 - Skala och finhacka lök. Fräs lök i rapsolja. Rör ner tomater och buljongtärning. Låt koka upp.
 - Skölj strömming. Klipp bort ryggfenan om det behövs. Lägg på en skärbräda med skinnsidan ner. Strö över salt, peppar, oregano och timjan. Rulla ihop. Lägg i ugnsfast form.
 - Häll över tomatsåsen. Ställ i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
 - Skär broccoli i buketter. Koka 3-5 minuter.
 
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
 - Ceviche
 - Inkokt fisk
 - Kokt fisk, fiskbullar
 - Lutfisk
 - Pannstekt, halstrad laxfisk
 - Pannstekt, halstrad vitfisk
 - Pannstekt strömming, makrill
 - Fiskburgare
 - Ugnslagad laxfisk
 - Ugnslagad vitfisk
 - Vitfiskgratäng, låda
 - Grillad och rökt fisk
 - Friterad fisk
 - (Sillrätter, SOS >)
 - (Fisksoppa, gryta >)