Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 884

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3537 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 11%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Skala och hacka lök och vitlök. Tärna tomater. Finhacka soltorkade tomater.
- Fräs lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomater, tomatpuré och soltorkade tomater. Häll på en bottenkyla vatten. Låt såsen puttra på låg värme under lock minst 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör ner färsk strimlad basilika vid servering.
- Skär broccoli i buketter. Koka broccoli i grädde 3-5 minuter, till lagom tuggmotstånd.
- Kör fisk och ägg till en grov färs i matberedare. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt basilika. Kör ett varv till med matberedaren.
- Hetta upp smör i en panna. Forma små biffar. Stek någon minut på varje sida, de ska ha en rå kärna.
- Servera biffarna varma med tomatsåsen, broccolin och örtsmör.
Kockens kommentar
Läs om LCHF > Analys LCHF-metoden.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)