Enkel fisklåda
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Peppar till smaksättning

 

 

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Persilja grovhackad

4.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel fisklåda

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 96

Kcal / portion: 285

GBR (GI) / port: 11

Recept: 1142 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 298 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Peppar till smaksättning 0%

Smör normalsaltat 3.0 msk 25%

Persilja grovhackad 4.0 msk 0%

...

Skapat av
vinca

Tillagning

  1. Sätt på ugnen (225 grader).
    Tina fisken.
  2. Skala och koka potatisen. Skär den i ½ cm skivor.
  3. Skölj och strimla (stor) purjolök (inte blasten).
  4. Smörj en ugnsfast form lätt med olja eller smör.
  5. Varva potatis, purjo, fisk, purjo och överst potatis. Strö över ca en halv tsk salt mellan varje varv och lite peppar.
  6. Pressa över citronen och klicka ca 3 msk smör på översta lagret
  7. Ugn 225 grader, 35 minuter.
  8. Strö över dill eller persilja vid servering.

Kockens kommentar

(Ursprung Carl Butler).
Strimla gärna 100g skivad kallrökt lax (eller gravad) och strö den över torsken/koljan innan översta lagret med potatis läggs på.(Ger då 52 Kcal extra/port).Tänk i så fall på att minska saltet något.

Servera med sallad.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem