Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 96

Kcal / portion: 285

GBR (GI) / port: 11
Recept: 1142 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt på ugnen (225 grader).
Tina fisken. - Skala och koka potatisen. Skär den i ½ cm skivor.
- Skölj och strimla (stor) purjolök (inte blasten).
- Smörj en ugnsfast form lätt med olja eller smör.
- Varva potatis, purjo, fisk, purjo och överst potatis. Strö över ca en halv tsk salt mellan varje varv och lite peppar.
- Pressa över citronen och klicka ca 3 msk smör på översta lagret
- Ugn 225 grader, 35 minuter.
- Strö över dill eller persilja vid servering.
Kockens kommentar
(Ursprung Carl Butler).Strimla gärna 100g skivad kallrökt lax (eller gravad) och strö den över torsken/koljan innan översta lagret med potatis läggs på.(Ger då 52 Kcal extra/port).Tänk i så fall på att minska saltet något.
Servera med sallad.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)