Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 96
            Kcal / portion: 285
            GBR (GI) / port: 11
Recept: 1142 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt på ugnen (225 grader).
Tina fisken. - Skala och koka potatisen. Skär den i ½ cm skivor.
 - Skölj och strimla (stor) purjolök (inte blasten).
 - Smörj en ugnsfast form lätt med olja eller smör.
 - Varva potatis, purjo, fisk, purjo och överst potatis. Strö över ca en halv tsk salt mellan varje varv och lite peppar.
 - Pressa över citronen och klicka ca 3 msk smör på översta lagret
 - Ugn 225 grader, 35 minuter.
 - Strö över dill eller persilja vid servering.
 
Kockens kommentar
(Ursprung Carl Butler).Strimla gärna 100g skivad kallrökt lax (eller gravad) och strö den över torsken/koljan innan översta lagret med potatis läggs på.(Ger då 52 Kcal extra/port).Tänk i så fall på att minska saltet något.
Servera med sallad.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
 - Ceviche
 - Inkokt fisk
 - Kokt fisk, fiskbullar
 - Lutfisk
 - Pannstekt, halstrad laxfisk
 - Pannstekt, halstrad vitfisk
 - Pannstekt strömming, makrill
 - Fiskburgare
 - Ugnslagad laxfisk
 - Ugnslagad vitfisk
 - Vitfiskgratäng, låda
 - Grillad och rökt fisk
 - Friterad fisk
 - (Sillrätter, SOS >)
 - (Fisksoppa, gryta >)