
Ångad torsk med tomat, vita bönor och fänkål
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 74

Kcal / portion: 336

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1344 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Blanda salt och vatten. Lägg i fisken. Låt den ligga i 20 minuter.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skiva stängerna på fänkålen väldigt tunt. Fräs i olivolja. Slå på tomaterna. Koka sakta i 10 minuter. Häll av vätskan på bönorna. Vänd ner i tomatsåsen.
- Skiva resten av fänkålen väldigt tunt. Lägg i kallt vatten i 5 minuter. Hacka dill.
- Lägg fisken i en ångare eller pochera (sjuda) på spisen som vanligt. Ånga till inner temperatur 45°C, cirka 5 minuter.
- Blanda fänkål, olivolja, dill och pressad citron i en bunke. Smaka av med lite salt.
- Lägg ut tomat/bönblandningen på tallrikar. Fisken på. Avsluta med fänkålsalladen.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)