Ångad torsk med tomat, vita bönor och fänkål
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ångad torsk med tomat, vita bönor och fänkål

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 74

Kcal / portion: 336

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1344 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 2%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 456 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas fisk > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Blanda salt och vatten. Lägg i fisken. Låt den ligga i 20 minuter.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva stängerna på fänkålen väldigt tunt. Fräs i olivolja. Slå på tomaterna. Koka sakta i 10 minuter. Häll av vätskan på bönorna. Vänd ner i tomatsåsen.
  3. Skiva resten av fänkålen väldigt tunt. Lägg i kallt vatten i 5 minuter. Hacka dill.
  4. Lägg fisken i en ångare eller pochera (sjuda) på spisen som vanligt. Ånga till inner temperatur 45°C, cirka 5 minuter.
  5. Blanda fänkål, olivolja, dill och pressad citron i en bunke. Smaka av med lite salt.
  6. Lägg ut tomat/bönblandningen på tallrikar. Fisken på. Avsluta med fänkålsalladen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem