
Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 501

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2006 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så kokas fisk > Äts ej
Om fläsk och bacon > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Blanda salt och vatten. Lägg i fisken. Låt ligga i 15 minuter.
- Skala och hacka lök. Skala och tärna morot. Skölj blekselleri och skiva. Tärna bogfläsk.
- Fräs lök, selleri och bogfläsk i lite olja. Tillsätt linser, morötter, vatten och kalvfond. Koka tills linserna är mjuka, cirka 15 minuter. Red ev. av med lite maizena. Smaka av med salt och peppar.
- Skala vitlöksklyftor. Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg ner vitlöksklyftorna och koka i 2 minuter.
- Pressa vitlöksklyftorna. Hacka gräslök. Blanda med kesellan.
- Koka upp vatten i en låg vid kastrull. Lägg ner sejen. Lägg på ett lock och dra från värmen. När sejen är klar efter 5 minuter är det bara att servera.
Kockens kommentar
Pancetta är rökt stekfläsk. Till skillnad från svenskt rimmat stekfläsk har pancetta tydlig röksmak. Läs mer > Om fläsk och bacon.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)