Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så kokas fisk >

 

 

Om fläsk och bacon >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 501

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2006 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 531 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så kokas fisk > Äts ej

Om fläsk och bacon > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (35 min )

  1. Blanda salt och vatten. Lägg i fisken. Låt ligga i 15 minuter.
  2. Skala och hacka lök. Skala och tärna morot. Skölj blekselleri och skiva. Tärna bogfläsk.
  3. Fräs lök, selleri och bogfläsk i lite olja. Tillsätt linser, morötter, vatten och kalvfond. Koka tills linserna är mjuka, cirka 15 minuter. Red ev. av med lite maizena. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala vitlöksklyftor. Koka upp lite vatten i en kastrull. Lägg ner vitlöksklyftorna och koka i 2 minuter.
  5. Pressa vitlöksklyftorna. Hacka gräslök. Blanda med kesellan.
  6. Koka upp vatten i en låg vid kastrull. Lägg ner sejen. Lägg på ett lock och dra från värmen. När sejen är klar efter 5 minuter är det bara att servera.

Kockens kommentar

Pancetta är rökt stekfläsk. Till skillnad från svenskt rimmat stekfläsk har pancetta tydlig röksmak. Läs mer > Om fläsk och bacon.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem