
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 391

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1564 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Skär fisk i portonsbitar. Lägg ut fisken på en plåt med bakplåtspapper. Skala och skiva vitlök väldigt tunt. Fördela vitlöken över fisken. Lägg en sardellfilé på varje fisk. Salta och peppra. Hyvla smör och lägg det på fisken. Låt stå.
- Skär zucchini, aubergine och blekselleri i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Värm en stekpanna. Stek zucchini och aubergine i olja tills de får lite färg.
- Tillsätt selleri, lök och vitlök. Stek ytterligare någon minut. Lägg sedan i tomaterna. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt in fisken i ugnen och baka den snabbt, cirka 5 minuter.
- Servera fisken med grönsaksröran och riv parmesan över.
Kockens kommentar
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)