Apelsinbakad lax med svart bönsallad och mandel
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 86
            Kcal / portion: 474
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 1898 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 4%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 200°C. 
 - Tvätta och finriv apelsinskal. Skär laxsidan i 4 fina bitar. Lägg i en ugnsäker form. Gnid in ovansidan av laxen med apelsinskal. Salta och peppra. Stek i mitten av ugnen 10-12 minuter.
 - Spola av svarta bönor i en sil under rinnande vatten. Finhacka schalottenlök och sötmandel. Halvera kvisttomater. Finhacka rosmarin. Blanda alltsammans med rucolasallad, olivolja, balsamvinäger, havssalt och svartpeppar. Låt dra i 5 minuter.
 - Lägg upp den nystekta laxen tillsammans med bönsalladen. Garnera med rivet apelsinskal och lite av mandeln. Servera.
 
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
 - Ceviche
 - Inkokt fisk
 - Kokt fisk, fiskbullar
 - Lutfisk
 - Pannstekt, halstrad laxfisk
 - Pannstekt, halstrad vitfisk
 - Pannstekt strömming, makrill
 - Fiskburgare
 - Ugnslagad laxfisk
 - Ugnslagad vitfisk
 - Vitfiskgratäng, låda
 - Grillad och rökt fisk
 - Friterad fisk
 - (Sillrätter, SOS >)
 - (Fisksoppa, gryta >)