Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 634

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2535 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt ugnen på 175ºC. Skär lax i portionsbitar. Skär ett snitt i varje bit. Fyll med några salviablad, riven parmesan, salt och peppar. Linda två skivor skinka runt varje bit. Fäst med tandpetare.
- Sätt in i ugnen 10-15 minuter.
- Skala och skiva rödlök. Dela och kärna ur gurka. Skär i båtar. Dela grapefrukt. Skär ut klyftor fria från hinnor. Dela, kärna ur och skär avokado i bitar. Pressa lite citron över så att den inte mörknar. Dela isbergssallad med händerna.
- Blanda salladen och spenat i en skål. Lägg i avokado, grapefrukt och rödlök.
- Blanda ihop dressing. Ringla över salladen. Garnera med rostade solrosfrön.
Kockens kommentar
GBR 1 = lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)