Sesamsstekt lax med citron- och gurksallad (GI)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sesamsstekt lax med citron- och gurksallad (GI)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 180

Kcal / portion: 534

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2136 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 14%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 297 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

...

Skapat av
Lauritzon & Davidsson

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Skär laxen i portionsbitar. Salta och peppra. Häll sesamfrö på en tallrik. Vänd laxen däri. Stek i torr panna några minuter. Ställ sedan in laxen i ugnen cirka 10 minuter.
  3. Dela gurka på längden. Ta ut kärnhuset. Skär i 1 cm stora tärningar. Riv citron.
  4. Vispa crème fraiche hårt. Blanda i citronskal och gurka. Smaka av med salt och peppar. Servera den varma laxen med den kalla gurksalladen.

Kockens kommentar

GBR 0 = mycket lågt. Portionsvikten är låg, främst för att traditionella tillbehör utelämnats. Låg portionsvikt ger viktminskning (!). Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem