Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 180

Kcal / portion: 534

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2136 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 14%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Lauritzon & Davidsson
Tillagning
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Skär laxen i portionsbitar. Salta och peppra. Häll sesamfrö på en tallrik. Vänd laxen däri. Stek i torr panna några minuter. Ställ sedan in laxen i ugnen cirka 10 minuter.
- Dela gurka på längden. Ta ut kärnhuset. Skär i 1 cm stora tärningar. Riv citron.
- Vispa crème fraiche hårt. Blanda i citronskal och gurka. Smaka av med salt och peppar. Servera den varma laxen med den kalla gurksalladen.
Kockens kommentar
GBR 0 = mycket lågt. Portionsvikten är låg, främst för att traditionella tillbehör utelämnats. Låg portionsvikt ger viktminskning (!). Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)