Lax från Jörn (GI-recept)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lax från Jörn (GI-recept)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 789

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3156 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 12%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 481 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

...

Skapat av
Lauritzon & Davidsson

Tillagning

  1. Skär lax i mindre bitar. Blanda hummerfond, vin, crème fraiche, grädde och senap i en låg vid kastrull. Låt koka ihop. Lägg i fisken. Sjud i 10 minuter.
  2. Tillsätt hackad dill och rom. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skala och skiva schalottenlök tunt. Lägg i en liten skål. Häll på vinäger. Låt stå 10-15 minuter.
  4. Dra loss alla mörkgröna blad i frisésallad och kasta, för de är bittra. Skär sedan loss alla gulvita blad. Skölj i iskallt vatten med gräslök och körvel. Torka på en handduk. Lägg i en stor salladsskål.
  5. Koka bönor i saltat vatten 1 minut. Låt rinna av. Lägg i salladsskålen. Bryt av romansallad. Skär i bitar. Lägg i skålen.
  6. Ta upp löken ur vinägern. Strö över salladsbladen.
  7. Skala och hacka vitlök fint. Häll vinäger i en skål. Tillsätt senap, vitlök och en nypa salt. Vispa sedan i olja tills dressingen tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen. Rör om. Servera genast.

Kockens kommentar

GI 1 = mycket lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta GI-värde. Läs mer om GI, se länkar i ingredienslistan.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem