Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 789

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3156 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 12%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Lauritzon & Davidsson
Tillagning
- Skär lax i mindre bitar. Blanda hummerfond, vin, crème fraiche, grädde och senap i en låg vid kastrull. Låt koka ihop. Lägg i fisken. Sjud i 10 minuter.
- Tillsätt hackad dill och rom. Smaka av med salt och peppar.
- Skala och skiva schalottenlök tunt. Lägg i en liten skål. Häll på vinäger. Låt stå 10-15 minuter.
- Dra loss alla mörkgröna blad i frisésallad och kasta, för de är bittra. Skär sedan loss alla gulvita blad. Skölj i iskallt vatten med gräslök och körvel. Torka på en handduk. Lägg i en stor salladsskål.
- Koka bönor i saltat vatten 1 minut. Låt rinna av. Lägg i salladsskålen. Bryt av romansallad. Skär i bitar. Lägg i skålen.
- Ta upp löken ur vinägern. Strö över salladsbladen.
- Skala och hacka vitlök fint. Häll vinäger i en skål. Tillsätt senap, vitlök och en nypa salt. Vispa sedan i olja tills dressingen tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen. Rör om. Servera genast.
Kockens kommentar
GI 1 = mycket lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta GI-värde. Läs mer om GI, se länkar i ingredienslistan.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)