
Halstrad torsk med salladslök och kapris (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 303

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1214 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Lauritzon & Davidsson
Tillagning
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Ansa lök. Smält smör i en stekpanna. Lägg i löken. Salta och peppra. Stek på låg värme några minuter. Häll på kycklingbuljong. Koka tills löken är mjuk.
- Blanda olivolja, kapris, citronsaft, dragon och svartpeppar.
- Salta pch peppra fisk. Stek i smör i en het stekpanna några minuter på varje sida. Ställ in i ugnen cirka 5 minuter.
- Fördela löken på tallrikar. Lägg på fisken. Ringla över dressing.
Kockens kommentar
GIR 0, mycket lågt. Portionsviken är mycket låg (halvportion), främst tack vare att klassiska tillbehör tagits bort. Låga portionsvikter ger låg vikt (!). Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)