Ugnsbakad lax med lök och tomat
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnsbakad lax med lök och tomat

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 407

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2440 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 305 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

...

Skapat av
Lauritzson, GI i praktiken

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Finhacka tomater. Skala och finhacka lök. Blanda med rikligt med olivolja. Salta och peppra.
  3. Lägg lax med skinnsidan ner i en smord ugnsfast form. Lägg tomatröran på laxen. Ställ in i ugnen cirka 15 minuter. Servera med grönsallad.

Kockens kommentar

GIR 1, mycket lågt. Portionsviken är mycket låg (halvportion), främst tack vare att klassiska tillbehör tagits bort. Låga portionsvikter ger låg vikt (!). Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem