Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 481

GBR (GI) / port: 2
Recept: 962 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Lauritzson, GI i praktiken
Tillagning
- Hacka spenat. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela lax i portionsbitar.
- Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i lax. Låt sjuda 7-8 minuter.
- Fräs lök och vitlök. Tillsätt spenaten. Rör ner crème fraiche, vatten och bönor. Värm. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
GI 3 = lågt, men det är också kalorivärdet. Enligt Dietkokbokens analys av GI-recept består de oftast av låga portionsvikter och/eller innehåller hög andel lågkaloriingredienser. Då blir också kalorimängden låg. Läs mer > Läs om GI-bluffen?Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)