Lax med spenat och vita bönor (GI-recept)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lax med spenat och vita bönor (GI-recept)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 481

GBR (GI) / port: 2

Recept: 962 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 409 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

...

Skapat av
Lauritzson, GI i praktiken

Tillagning

  1. Hacka spenat. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Dela lax i portionsbitar.
  2. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i lax. Låt sjuda 7-8 minuter.
  3. Fräs lök och vitlök. Tillsätt spenaten. Rör ner crème fraiche, vatten och bönor. Värm. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

GI 3 = lågt, men det är också kalorivärdet. Enligt Dietkokbokens analys av GI-recept består de oftast av låga portionsvikter och/eller innehåller hög andel lågkaloriingredienser. Då blir också kalorimängden låg. Läs mer > Läs om GI-bluffen?

Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem