Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 300

GBR (GI) / port: 0
Recept: 600 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 12%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Lauritzson, GI i praktiken
Tillagning
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Lägg fisk i en ugnsfast form. Pressa över citron. Pressa vitlök över. Klicka på smöret.
- Täck med aluminiumfolie. Låt fisken koka i mitten av ugnen cirka 15 minuter beroende på tjocklek.
- Garnera med citrongräs eller citronmeliss och dill. Servera gärna tomatsallad till.
Kockens kommentar
GBR 0 = mycket lågt. Portionsvikten är extremt låg, främst för att traditionella tillbehör tagits bort. Låga portionsvikter ger viktminskning (!).Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)