
Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 320

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1282 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om fiskhälsa > Äts ej
Parasiter i fisk > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (24 tim )
- Blanda socker, salt och garam masala. Klappa in laxen med blandningen. Ställ i kyl i ett dygn.
- Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i 1 timme.
Kockens kommentar
Smakar man på Garam Masala så känner man igen de juliga kryddorna, därför är den toppen till laxen. Ett litet tips är att prova den på äppelpajen också, blir lite sting. Fisk kan innehålla parasiter (mask), dock sällsynt i lax. Läs mer > Om fiskhälsa.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)