
Apelsin- och nejlikakryddad lax med brysselkål och senap
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 639

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2555 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 120°C.
- Skär lax i 4 lika stora bitar. Riv skal på apelsiner, pressa juicen men spar den till brysselkålen.Krossa nejlikor.
- Klappa i laxen med socker, salt, nejlika och apelsinskal.Låt stå i 10-15 minuter.
- Blanda gräddfil, senap och socker. Ställ åt sidan.
- Borsta potatisen noga och koka i lättsaltat vatten.
- Plocka bort ev. dåliga blad på brysselkål. Dela den. Koka upp brysselkål, apelsinjuice, smör och så mycket vatten att det precis täcker i en låg vid panna. Koka den precis färdig. Tag upp och kyl snabbt ner kålen.
- Lägg laxen på en plåt och baka i ugnen i cirka 12-15 minuter. (Innertemperatur bör ligga runt 43-45 grader.)
- Dela potatisen på hälften. Vänd ner potatis och brysselkål i ”apelsinbuljongen”. Värm det.
- Lägg upp brysselkål och potatis i djup tallrik med lite av buljongen. Lägg laxen på, rippla runt lite senapsgräddfil. Avsluta med krasse och dill.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)