Apelsin- och nejlikakryddad lax med brysselkål och senap
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Dill

 

 

Kryddkrasse

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Apelsin- och nejlikakryddad lax med brysselkål och senap

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 639

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2555 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 437 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Dill 0%

Kryddkrasse 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 120°C.
  2. Skär lax i 4 lika stora bitar. Riv skal på apelsiner, pressa juicen men spar den till brysselkålen.Krossa nejlikor.
  3. Klappa i laxen med socker, salt, nejlika och apelsinskal.Låt stå i 10-15 minuter.
  4. Blanda gräddfil, senap och socker. Ställ åt sidan.
  5. Borsta potatisen noga och koka i lättsaltat vatten.
  6. Plocka bort ev. dåliga blad på brysselkål. Dela den. Koka upp brysselkål, apelsinjuice, smör och så mycket vatten att det precis täcker i en låg vid panna. Koka den precis färdig. Tag upp och kyl snabbt ner kålen.
  7. Lägg laxen på en plåt och baka i ugnen i cirka 12-15 minuter. (Innertemperatur bör ligga runt 43-45 grader.)
  8. Dela potatisen på hälften. Vänd ner potatis och brysselkål i ”apelsinbuljongen”. Värm det.
  9. Lägg upp brysselkål och potatis i djup tallrik med lite av buljongen. Lägg laxen på, rippla runt lite senapsgräddfil. Avsluta med krasse och dill.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem