Saltbakad lax med smörslungad spenat (LCHF)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 5

Om kolhydratbantning >

 

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

Om saltbakning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saltbakad lax med smörslungad spenat (LCHF)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 261

Kcal / portion: 845

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4223 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 25%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 323 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om kolhydratbantning > Äts ej

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Om saltbakning > Äts ej

...

Skapat av
LCHF-kokbok

Tillagning

  1. Dressing: Kör alla ingredienser utom olja i matberedare. Medan matberedaren kör tillsätt oljan försiktigt droppvis. Efter ett tag kan oljan tillsättas snabbare. Fortsätt köra tills fluffig. Förvara kyld.
  2. Sätt ugnen på 220°C.
  3. Tillagning: Lägg lax med skinnsidan upp i en ugnsfast form. Täck hela ytan med salt. Ställ in ugnen 20-30 minuter tills skinnet börjar lossna.
  4. Tillbehör: Smält smör tills det börjar lukta nötigt. Blanda med spenat. Salta och peppra.

Kockens kommentar

Receptet från Airam som är LCHF-entusiast. Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för de flesta LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som ger bantningseffekt? Läs mer > Analys LCHF-metoden. Kommentaren "tills luktar nötigt" beror på hur nära man stoppar näsan, det har inget med tillagningstid att göra. Saltbakad brukar avse att tillaga på saltbädd och saltinbakad är något annat (läs mer > Om saltbakning).

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem