
Marions gorgonzolabakade lax med vitvinssås (LCHF)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 245

Kcal / portion: 593

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2370 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 20%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om kolhydratbantning > Äts ej
Analys LCHF-metoden > Äts ej
...
![]()
Skapat av
LCHF-kokbok
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smält smör.
- Dela gorgonzola i lika många bitar som laxen. Skär en ficka i laxbitar utan att skära igenom helt. Stoppa ner osten i fickan.
- Salta en aning. Pensla med smält smör. Lägg i ugnsfast form. Stek i ugnen 8-10 minuter.
- Koka upp vin med buljongtärning. Reducera en aning. Tillsätt creme fraiche. Rör ner dill. Ta av från spisen. Tillsätt smör och rör om.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)