Marions gorgonzolabakade lax med vitvinssås (LCHF)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om kolhydratbantning >

 

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Marions gorgonzolabakade lax med vitvinssås (LCHF)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 245

Kcal / portion: 593

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2370 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 20%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 242 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om kolhydratbantning > Äts ej

Analys LCHF-metoden > Äts ej

...

Skapat av
LCHF-kokbok

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smör.
  3. Dela gorgonzola i lika många bitar som laxen. Skär en ficka i laxbitar utan att skära igenom helt. Stoppa ner osten i fickan.
  4. Salta en aning. Pensla med smält smör. Lägg i ugnsfast form. Stek i ugnen 8-10 minuter.
  5. Koka upp vin med buljongtärning. Reducera en aning. Tillsätt creme fraiche. Rör ner dill. Ta av från spisen. Tillsätt smör och rör om.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem