Pocherad spättafilé med skirat smör och färskriven pepparrot (LCHF-recept)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 5

Kockskolan:

 

Om kolhydratbantning >

 

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pocherad spättafilé med skirat smör och färskriven pepparrot (LCHF-recept)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 286

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1429 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 16%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 129 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om kolhydratbantning > Äts ej

Analys LCHF-metoden > Äts ej

...

Skapat av
LCHF-kokbok

Tillagning

  1. Riv pepparrot. Koka upp vatten med fiskbuljongtärning. Rulla ihop spättafiléer.
  2. Smält smör på medeltemperatur. Häll upp i kanna eller skål men undvik bottensatsen.
  3. Lägg spättafiléerna med skarven ner i vattnet. Sjud 6-8 minuter. Salta och peppar lätt.
  4. Servera direkt med skirat smör och riven pepparrot.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (mindre än halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem