Kycklinggulasch, kycklingfrikassé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om gulasch >

 

 

Så bräseras kyckling >

 

 

Om frikassé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kycklinggulasch, kycklingfrikassé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 415

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1661 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 6%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 361 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om gulasch > Äts ej

Så bräseras kyckling > Äts ej

Om frikassé > Äts ej

...

Skapat av
Kronfågel

Tillagning (35 min )

  1. Tärna kyckling. Skala och skiva lök. Skala och finhacka eller riv vitlök. Kärna ur och grovhacka paprika.
  2. Bryn kycklingen i omgångar snabbt i het panna med matfett. Krydda med salt och peppar samt lite paprikapulver. Lägg över till gryta. Fräs lök mjuk tillsammans med vitlök. Lägg över i grytan.
  3. Tillsätt vatten och fond. Strö över kummin, resterande paprikapulver och tomatpuré. Låt alltsammans puttra samman i cirka 5 minuter.
  4. Tillsätt grädde och paprika. Låt puttra ytterligare tills köttet är genomstekt. Smaka av om mer kryddor behöver tillsättas. Red eventuellt av med maizena snabbredning. Servera stekt potatis eller ris till samt en sallad.

Kockens kommentar

Kyckling är ömtålig vara och bör brynas försiktigt (läs mer > Bräsera kyckling). Det finns många varianter gulasch. Om köttet inte först bräseras blir det en kokt maträtt. Se recept > Kycklinggulasch, ungersk paprikagryta.

Gulasch är namn på klassisk ungersk ragu (gryta) på kött och potatis. En gulasch innehåller alltid paprikapulver och kummin. Läs mer > Om gulasch.

Frikassé är bräserat kött skuret i mindre bitar som serveras i ljus fyllig sås. Läs mer > Om frikassé.

Alternativ

Kycklinggulasch, ungersk paprikagryta

Kycklingfrikassé

Fricassée de poulet ā l´ancienne - gammaldags hönsfrikassé

Kycklinggulasch, frikassé

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem