
Kycklinggulasch - ungersk paprikagryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 71

Kcal / portion: 519

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2076 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 1%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om gulasch > Äts ej
Så kokas höns, kyckling > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Rensa paprika och skär i bitar. Skala och hacka vitlök. Skär kyckling i bitar. Blanda paprikapulver med salt och mjöl. Vänd kycklingen i blandningen.
- Skala och skär löken i ringar. Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Stek löken mjuk i 4-5 minuter utan att bränna.
- Koka upp vattnet i en kastrull eller gryta och tillsätt samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt småkoka i cirka en halvtimme tills kycklingköttet är mört.
- Garnera med hackad persilja.
Kockens kommentar
En gulasch är i Ungern en köttsoppa/gryta eller stuvning. Paprikapulver framställdes ursprungligen i Ungern och ungrare använder också mycket paprika i sin mat. Där har man ett speciellt rödorange pulver, som anses som extra gott. Det finns många olika varianter gulasch. Läs mer > Om gulasch.
Om köttet först bryns och sedan kokas (bräseras) blir det en frikassé. Se recept > Kycklinggulasch, kycklingfrikassé.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel