Kycklinggulasch - ungersk paprikagryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om gulasch >

 

 

Så kokas höns, kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kycklinggulasch - ungersk paprikagryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 71

Kcal / portion: 519

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2076 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 1%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 736 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om gulasch > Äts ej

Så kokas höns, kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Rensa paprika och skär i bitar. Skala och hacka vitlök. Skär kyckling i bitar. Blanda paprikapulver med salt och mjöl. Vänd kycklingen i blandningen.
  2. Skala och skär löken i ringar. Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Stek löken mjuk i 4-5 minuter utan att bränna.
  3. Koka upp vattnet i en kastrull eller gryta och tillsätt samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt småkoka i cirka en halvtimme tills kycklingköttet är mört.
  4. Garnera med hackad persilja.

Kockens kommentar

En gulasch är i Ungern en köttsoppa/gryta eller stuvning. Paprikapulver framställdes ursprungligen i Ungern och ungrare använder också mycket paprika i sin mat. Där har man ett speciellt rödorange pulver, som anses som extra gott. Det finns många olika varianter gulasch. Läs mer > Om gulasch.

Om köttet först bryns och sedan kokas (bräseras) blir det en frikassé. Se recept > Kycklinggulasch, kycklingfrikassé.

Alternativ

Kycklingguasch, kycklingfrikassé

Fricassée de poulet ā l´ancienne - gammaldags hönsfrikassé

Kyckling Marengo, Napoleons segermåltid

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem