Kyckling Marengo, Napoleons segermåltid
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Om grytor >

 

 

Så bräseras kyckling >

 

 

Om höns, kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kyckling Marengo, Napoleons segermåltid

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 866

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3463 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 528 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om grytor > Äts ej

Så bräseras kyckling > Äts ej

Om höns, kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Stycka kyckling: Skär loss vingarna. Skär loss låren. Dela låren i leden. Skär längs båda sidorna så att det blir en bröstdel och en ryggdel. Skär längs bröstbenet. Dela varje brösthalva i 2 bitar. Dela ryggbiten i tre delar.
  2. Rensa svamp. Skär större i kvartar och de mindre i halvor. Skala lök.
  3. Salta och peppra kycklingbitarna. Värm en stekpanna med smör och olivolja. Bryn kycklingbitarna i omgångar till fin färg på medelvärme. Lägg över i en gryta.
  4. Fräs svampen i pannan tills vätskan har ångat bort. Tillsätt en klick smör och löken. Fräs några minuter. Lägg över i grytan.
  5. Blanda vetemjöl med vatten och sky från pannan. Vispa till helt slätt. Tillsätt till grytan.
  6. Tillsätt dragon, timjan och rosmarin till grytan. Smula ner buljontärning. Häll i vitt vin och krossade tomater. Koka upp.
  7. Låt koka på låg värme cirka 30 minuter.
  8. Rosta brödskivor i smör i stekpanna. Gnid med en vitlökshalva.
  9. Servera kycklinggrytan med vitlöksbröden och en sallad. Eller byt ut vitlöksbröden mot kokt ris.

Kockens kommentar

Rätten kan tillagas av färdigstekt eller grillad kyckling. Dela i bitar och värm dem i såsen 10-15 minuter. När Napoleon hade slagit österrikarna vid slaget i Marengo i Italien gav han sin kock order om att laga en festmåltid. Rätten fick göras på de råvaror som fanns tillgängliga och kallas efter det Kyckling Marengo.

alternativ

Coq au vin

Fricassée de poulet

Chicken ā la King

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem