Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 543

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2170 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så bräseras kyckling > Äts ej
Om höns, kyckling > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
- Kärna ur och strimla paprika. Dela svampen i bitar. Skär filéerna i mindre bitar och krydda med salt och peppar.
- Fräs kycklingen lätt i smör i en stekpanna.
- Bryn paprika och svamp i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt buljong under omrörning. Låt koka cirka 3 minuter.
- Tillsätt kycklingköttet. Rör ihop äggula och grädde och rör ner det i grytan. Värm under omrörning. Tag bort grytan från plattan när första bubblan syns. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Utmärkt restmatsrätt. Kokt, stekt och grillad kyckling kan användas. Tidigare tillagad kyckling bryns inte, utan värms upp i såsen. Kalkon och annan fågel kan ersätta kycklingen. Rätten är troligtvis av engelskt ursprung från slutet av 1800-talet. Då fanns Chicken ā la Keen namngiven efter Foxhall Parker Keene ("the best amateur gentleman sportsman of his time"). En annan version är att rätten skapades på Claridges Hotel i London och uppkallad efter Foxhalls far James R. Keene. Det finns för övrigt fler som gör anspråk på rättens uppkomst.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel