Chicken ā la King
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så bräseras kyckling >

 

 

Om höns, kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chicken ā la King

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 543

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2170 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 465 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så bräseras kyckling > Äts ej

Om höns, kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

  1. Kärna ur och strimla paprika. Dela svampen i bitar. Skär filéerna i mindre bitar och krydda med salt och peppar.
  2. Fräs kycklingen lätt i smör i en stekpanna.
  3. Bryn paprika och svamp i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt buljong under omrörning. Låt koka cirka 3 minuter.
  4. Tillsätt kycklingköttet. Rör ihop äggula och grädde och rör ner det i grytan. Värm under omrörning. Tag bort grytan från plattan när första bubblan syns. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Utmärkt restmatsrätt. Kokt, stekt och grillad kyckling kan användas. Tidigare tillagad kyckling bryns inte, utan värms upp i såsen. Kalkon och annan fågel kan ersätta kycklingen. Rätten är troligtvis av engelskt ursprung från slutet av 1800-talet. Då fanns Chicken ā la Keen namngiven efter Foxhall Parker Keene ("the best amateur gentleman sportsman of his time"). En annan version är att rätten skapades på Claridges Hotel i London och uppkallad efter Foxhalls far James R. Keene. Det finns för övrigt fler som gör anspråk på rättens uppkomst.

Alternativ

coq au vin

Allt i en hönsgryta

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem