Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 398

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1594 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Skär filéer i mindre bitar. Skala potatis och tärna grovt. Skala och skiva löken. Kärna ur paprika och pepparfrukt. Skär paprikan i mindre bitar och hacka pepparfrukten.
- Bryn potatisen i omgångar. Krydda och lägg över i gryta. Lättstek kycklingen. Fräs löken mjuk. Tillsätt paprikor och röd pepparfrukt. Låt fräsa samman i ett par minuter. Lägg över i grytan.
- Häll över vatten och fond. Tillsätt halva mängden hackad timjan. Låt puttra samman tills kycklingen är klar och potatisen mjuk.
- Tillsätt väl sköljda vita bönor. Låt allt bli varmt. Garnera med resterande timjan. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
Kyckling är ömtålig vara, särskilt kycklingbröst, och skall därför stekas lätt och hastigt för att inte bli torr. Ett alternativ är att enkelpanera med mjöl, ett annat att inte alls steka kycklingen. Läs mer > Bräsera kyckling.Alternativ
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel