Enkel kycklingfrikassé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om frikassé >

 

 

Så bräseras kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel kycklingfrikassé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 538

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2153 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 582 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om frikassé > Äts ej

Så bräseras kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Skär purjolöken i tunna skivor och övriga rotfrukter och grönsaker i små tärningar. Skär kycklingfiléerna i bitar.
  2. Häll vattnet i en stor kastrull. Tillsätt fond, potatis, morot, selleri och purjolök. Låt småkoka cirka 5 minuter, tills rotfrukterna börjat mjukna. Sila vätskan i en bunke, lägg rotfrukterna åt sidan.
  3. Smält lite smör i kastrullen och vispa ut mjölet. Tillsätt rotfruktsspadet, grädde, alla rotfrukter och grönsaker. Salta/peppra. Låt sjuda på låg värme i cirka 10 minuter.
  4. Vänd kycklingfiléerna i vetemjöl. Fräs dem i panna på medelhög värme med smör cirka 3 minuter på var sida. Salta och peppra.
  5. Häll frikassén i djupa varma tallrikar och lägg kycklingen ovanpå.

Kockens kommentar

Detta är ett snabbt sätt att laga frikassé. Blanda med valfria rotfrukter efter tillgång. Småskuret går fortare att laga. Frikassera innebär på klassiskt vis att först bryna köttbitar i smör och sedan tillsätta vätska vari köttet får koka färdigt, det vill säga en form av bräsering (läs mer > Om frikassé). Serveras kycklingen i ljus sås benämns rätten frikassé. Läs mer om kycklingfrikassé > Så bräseras höns.

Alternativ

Fricassée de poulet

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem