
Enkel kycklingfrikassé
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 538

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2153 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om frikassé > Äts ej
Så bräseras kyckling > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Skär purjolöken i tunna skivor och övriga rotfrukter och grönsaker i små tärningar. Skär kycklingfiléerna i bitar.
- Häll vattnet i en stor kastrull. Tillsätt fond, potatis, morot, selleri och purjolök. Låt småkoka cirka 5 minuter, tills rotfrukterna börjat mjukna. Sila vätskan i en bunke, lägg rotfrukterna åt sidan.
- Smält lite smör i kastrullen och vispa ut mjölet. Tillsätt rotfruktsspadet, grädde, alla rotfrukter och grönsaker. Salta/peppra. Låt sjuda på låg värme i cirka 10 minuter.
- Vänd kycklingfiléerna i vetemjöl. Fräs dem i panna på medelhög värme med smör cirka 3 minuter på var sida. Salta och peppra.
- Häll frikassén i djupa varma tallrikar och lägg kycklingen ovanpå.
Kockens kommentar
Detta är ett snabbt sätt att laga frikassé. Blanda med valfria rotfrukter efter tillgång. Småskuret går fortare att laga. Frikassera innebär på klassiskt vis att först bryna köttbitar i smör och sedan tillsätta vätska vari köttet får koka färdigt, det vill säga en form av bräsering (läs mer > Om frikassé). Serveras kycklingen i ljus sås benämns rätten frikassé. Läs mer om kycklingfrikassé > Så bräseras höns.
Alternativ
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel