Citrus- och saffransgravad lax
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bufféportioner: 10

Kockskolan:

 

Parasiter i fisk >

 

 

Om fiskhälsa >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Citrus- och saffransgravad lax

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 180

Kcal / portion: 407

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4075 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 11%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 226 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Parasiter i fisk > Äts ej

Om fiskhälsa > Äts ej

...

Skapat av
Tina Nordström

Tillagning (20 min + 48 tim )

  1. Blanda alla ingredienserna och gnid in laxen ordentligt. Lägg laxen i en påse och lägg in i kylen.
  2. Den ska stå i minst 2 dagar för att bli färdig. Ta ut den lite då och då för "massage" (se till att alla kryddorna täcker laxen).

Kockens kommentar

Tips! Servera med grovt bröd och äggröra för en lyxig frukost. När du gravar lax bör du frysa laxen i ett par dygn för att eventuella parasiter ska dö. Läs mer > Parasiter i fisk.  Du kan frysa in efter gravningen om det känns mer praktiskt. Gravad lax förvaras i kylskåp. Håller sig normalt 1-2 veckor. Den kan också frysas och håller sig åtminstone 3 månader. Men laxens hållbarhet påverkas alltid av hur många gånger den varit ute i rumstemperatur och hur länge. Rena knivar och händer hjälper till. Läs mer > Om fiskhälsa.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem