Ugnsbakad rödspätta med råstekt potatis och vitlökssmör
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Persilja

0.5 

kruka

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnsbakad rödspätta med råstekt potatis och vitlökssmör

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 627

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2507 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 8%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 420 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Persilja 0.5 kruka 0%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 120ºC.
  2. Lägg ut fisk och vik till paket. Salta och låt stå i 15 minuter. Tag upp och peppra, pressa över citron.
  3. Skala och skiva potatis tunt. Skala och skiva lök. Stek potatisen i stekpanna i omgångar i smöret. Stek löken och blanda med potatis.
  4. Vispa smör. Skala och riv vitlök. Hacka persilja. Blanda vitlöken och persiljan med smöret.
  5. Lägg potatisen i botten på en fin ugnsfast form. Placera fisken på potatisen. Sätt in i ugnen i 10-15 minuter beroende på hur tjock fisken är.
  6. Tag ut och klicka över smöret. Riv över citronskal. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem