
Ugnsbakad rödspätta med råstekt potatis och vitlökssmör
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 627

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2507 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Persilja 0.5 kruka 0%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 120ºC.
- Lägg ut fisk och vik till paket. Salta och låt stå i 15 minuter. Tag upp och peppra, pressa över citron.
- Skala och skiva potatis tunt. Skala och skiva lök. Stek potatisen i stekpanna i omgångar i smöret. Stek löken och blanda med potatis.
- Vispa smör. Skala och riv vitlök. Hacka persilja. Blanda vitlöken och persiljan med smöret.
- Lägg potatisen i botten på en fin ugnsfast form. Placera fisken på potatisen. Sätt in i ugnen i 10-15 minuter beroende på hur tjock fisken är.
- Tag ut och klicka över smöret. Riv över citronskal. Garnera med persilja.
Kockens kommentar
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)