
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 215

Kcal / portion: 655

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2620 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 15%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Äggula confit:
Äggula 4.0 styck 8%
Frityrolja till fritering 4.0 dl 12%
...
![]()
Skapat av
Tommy Myllymäki
Tillagning (40 min )
- Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Värm upp grädde och mjölk. Hacka ansjovis och gräslök.
- Låt potatisen ånga av ordentligt. Pressa genom potatispress. Tillsätt smör. Rör ned mjölken till fin krämig konsistens. Precis innan servering tillsätts ansjovis och gräslök. Smaka av med salt.
- Sätt ugnen på 85°C. Värm frityrolja i en form till 80°C. Lägg ned gulorna i oljan med en sked. Låt stå i ugnen cirka 8 minuter. Ta ut formen och låt gulorna ligga i oljan i 10 minuter.
- Tärna bröd. Stek brödet gyllene i smör, häll av på hushållspapper.
- Skär fisk i portionsbitar. Krydda fisk med salt. Hetta upp smör i stekpanna. Lägg i fisken. Stek på medelhög värme fisken gyllene på ena sidan, vänd över till andra sidan och ös fisken med det brynta smöret. Det hela tar cirka 4 minuter. Spara lite av det brynta smöret i pannan till serveringen.
- Tag upp gulorna och salta dem, servera genast till gösen.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)