Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Äggula confit:

 

Äggula

4.0 

styck

Frityrolja till fritering

4.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 215

Kcal / portion: 655

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2620 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 15%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 304 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Äggula confit:

Äggula 4.0 styck 8%

Frityrolja till fritering 4.0 dl 12%

...

Skapat av
Tommy Myllymäki

Tillagning (40 min )

  1. Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Värm upp grädde och mjölk. Hacka ansjovis och gräslök.
  2. Låt potatisen ånga av ordentligt. Pressa genom potatispress. Tillsätt smör. Rör ned mjölken till fin krämig konsistens. Precis innan servering tillsätts ansjovis och gräslök. Smaka av med salt.
  3. Sätt ugnen på 85°C. Värm frityrolja i en form till 80°C. Lägg ned gulorna i oljan med en sked. Låt stå i ugnen cirka 8 minuter. Ta ut formen och låt gulorna ligga i oljan i 10 minuter.
  4. Tärna bröd. Stek brödet gyllene i smör, häll av på hushållspapper.
  5. Skär fisk i portionsbitar. Krydda fisk med salt. Hetta upp smör i stekpanna. Lägg i fisken. Stek på medelhög värme fisken gyllene på ena sidan, vänd över till andra sidan och ös fisken med det brynta smöret. Det hela tar cirka 4 minuter. Spara lite av det brynta smöret i pannan till serveringen.
  6. Tag upp gulorna och salta dem, servera genast till gösen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem