Rödspätta- och blomkålsgratäng
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 129
            Kcal / portion: 703
            GBR (GI) / port: 1
Recept: 2813 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
 - Ansa och dela blomkålen i små buketter. Skrubba och skär morot i slantar. Riv västerbottenost. Halvera, kärna ur och hacka chili.
 - Koka blomkål och morot i varsin kastrull till lagom tuggmotstånd 5-10 minuter. Häll av vattnet i ett såll och låt ånga av.
 - Lägg ut fisk i ugnsfast form. Salta och peppra. Fördela över morot och sedan blomkål.
 - Vispa ihop grädde, ägg, chili, salt och peppar. Häll över i formen. Strö över ost. Ställ in i ugnen cirka 25 minuter.
 
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
 - Ceviche
 - Inkokt fisk
 - Kokt fisk, fiskbullar
 - Lutfisk
 - Pannstekt, halstrad laxfisk
 - Pannstekt, halstrad vitfisk
 - Pannstekt strömming, makrill
 - Fiskburgare
 - Ugnslagad laxfisk
 - Ugnslagad vitfisk
 - Vitfiskgratäng, låda
 - Grillad och rökt fisk
 - Friterad fisk
 - (Sillrätter, SOS >)
 - (Fisksoppa, gryta >)