
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 594

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2378 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Skala och koka potatis tills den blir mjuk.
- Smält smör i en kastrull utan att bränna. Häll över smöret i en kanna och låt vila en liten stund, så att "slaggämnena" lägger sig på botten. Häll av den klara delen av smöret och häll bort det grumliga.
- Koka upp saltat vatten. Häll i sockerärter. Låt koka i 2 minuter. Häll av vattnet.
- Riv pepparrot. Mosa potatis med smör. Tillsätt mjölk, salt och peppar. Rör ner pepparrot.
- Skär torsk i portionsbitar. Salta och peppra på båda sidor. Stek torsken i rikligt med smör på båda sidor på hög värme. Torsken ska få ordentligt med färg.
Kockens kommentar
Smakklassningen är på gränsen till kryddig. Med lite mer eller starkare pepparrot blir den kryddig.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)