Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Mjölk

1.0 

dl

Pepparrot nyriven

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 594

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2378 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 464 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Mjölk 1.0 dl 3%

Pepparrot nyriven 1.0 dl 2%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Skala och koka potatis tills den blir mjuk.
  2. Smält smör i en kastrull utan att bränna. Häll över smöret i en kanna och låt vila en liten stund, så att "slaggämnena" lägger sig på botten. Häll av den klara delen av smöret och häll bort det grumliga.
  3. Koka upp saltat vatten. Häll i sockerärter. Låt koka i 2 minuter. Häll av vattnet.
  4. Riv pepparrot. Mosa potatis med smör. Tillsätt mjölk, salt och peppar. Rör ner pepparrot.
  5. Skär torsk i portionsbitar. Salta och peppra på båda sidor. Stek torsken i rikligt med smör på båda sidor på hög värme. Torsken ska få ordentligt med färg.

Kockens kommentar

Smakklassningen är på gränsen till kryddig. Med lite mer eller starkare pepparrot blir den kryddig.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem