Kalori- och GI:
![](../img/dk/gfx/plupp-red.png)
Kcal / 100 gram: 270
![](../img/dk/gfx/plupp-red.png)
Kcal / portion: 962
![](../img/dk/gfx/plupp-red.png)
GBR (GI) / port: 71
Recept: 3847 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 46%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Smula ner jäst i en bunke. Mortla anis och fänkål.
- Smält smör. Tillsätt mjölk till smöret och låt vätskan bli fingervarm.
- Deg: Rör ut jästen med lite av degvätskan. Tillsätt resten av vätskan, salt, sirap och kryddor. Tillsätt det mesta av mjölet i omgångar. Degen är klar när den släpper från bunken.
- Vila: Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
- Forma: Mjöla bakbord. Tag upp degen och knåda väl. Dela degen i 4 delar. Platta ut dem till runda kakor. Lägg kakorna på bakplåtspappersklädd plåt. Ta ut ett hål i mitten med t.ex. ett mindre glas. Nagga kakorna med en gaffel.
- Vila: Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
- Förvärm ugnen på 225°C.
- Grädda kakorna i 12-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.