Hålkakor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 4

Kockskolan:

 

Om brödkakor >

 

 

Om tekakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hålkakor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 270

Kcal / portion: 962

GBR (GI) / port: 71

Recept: 3847 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 46%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 356 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om brödkakor > Äts ej

Om tekakor > Äts ej

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Smula ner jäst i en bunke. Mortla anis och fänkål.
  2. Smält smör. Tillsätt mjölk till smöret och låt vätskan bli fingervarm.
  3. Deg: Rör ut jästen med lite av degvätskan. Tillsätt resten av vätskan, salt, sirap och kryddor. Tillsätt det mesta av mjölet i omgångar. Degen är klar när den släpper från bunken.
  4. Vila: Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  5. Forma: Mjöla bakbord. Tag upp degen och knåda väl. Dela degen i 4 delar. Platta ut dem till runda kakor. Lägg kakorna på bakplåtspappersklädd plåt. Ta ut ett hål i mitten med t.ex. ett mindre glas. Nagga kakorna med en gaffel.
  6. Vila: Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
  7. Förvärm ugnen på 225°C.
  8. Grädda kakorna i 12-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Kockens kommentar

Hål i bröd var vanligt förr för att kunna stuva undan brödet på en torr plats, närmare bestämt på en käpp i taket. Hålkakor är en slags brödkaka. Läs mer > Om brödkakor.

Alternativ

Tekaka

Hönökaka

Rågkusar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem