Rågkusar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 18

Grahamsmjöl

5.0 

dl

Rågmjöl grovt

1.1 

liter

Vattenreduktion bröd

-4.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rågkusar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 230

Kcal / portion: 218

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3932 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 2%

Kolhydrater: 42%

Fibrer: 9%

Portionsvikt: 95 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Grahamsmjöl 5.0 dl 25%

Rågmjöl grovt 1.1 liter 50%

Vattenreduktion bröd -4.0 dl -0%

...

Skapat av
rebeccajagerhall

Tillagning

  1. Dag 1.
    Ljumma vattnet till ca 40 grader och häll sedan i filmjölken och kontrollera att spadet 37 grader. Smula i jästen i en del av degspadet och rör noga. Blanda i rågflingorna och tillsätt resten av spadet. Låt stå under plastfolie i 1 eller 2 dygn.
  2. Dag 2 eller 3.
    Blanda vatten, salt, ättiksprit och sirap i en degbunke. Rör i ?surdegen?. Arbeta i grahamsmjöl och så mycket grovt rågmjöl att degen är lagom fast. Den ska släppa från bunkens kanter. Låt jäsa i ca 2 timmar eller tills den blivit dubbelt så stor.
  3. Arbeta samman degen och ta upp den på mjölat bakbord. dela degen i 16-18 bitar och kavla ut varje bit till en rund kaka (10-12 cm i diameter). Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 minuter.
  4. Nagga kakorna med en gaffel och grädda sedan mitt i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter, ev. lite längre. Låt kakorna svalna på galler under bakduk. Snitta dem där efter runt kanten och dela på dem med en gaffel så du får en över- och undersida.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem