
Frasig köttfärspaj
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 207

Kcal / portion: 697

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2790 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 14%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Låt smördegen bli rumsvarm.
- Smöra en ugnssäker form. Fyll form och kanter med smördeg. Picka degen med en gaffel. Ställ in i kylskåpet.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och hacka lök. Fräs löken glansig i lite matfett, i kastrull på medelvärme utan att bränna, cirka 3 minuter.
- Bryn köttfärs i matfett i en panna på medelhög värme tills den fått färg. Finfördela färsen med en trägaffel e.d. Lägg över i kastrullen.
- Tillsätt tomater och crème fraiche. Koka upp och låt koka utan lock i cirka 15 minuter, tills nästan all vätska försvunnit. Smaka av med kryddor. Rör om då och då.
- Ta ut formen ur kylskåpet och häll köttfärsröran i formen. Grädda mitt i ugn i 20-25 minuter.
Kockens kommentar
Smaksätt gärna fyllningen efter egen smak med olika kryddor. För extra kryddstark köttfärspaj tillsätt t.ex. sambal oelek, eller het tacosås och skivade jalapenos. Smördegsplattor finns att köpa fryst i livsmedelbutiker.