
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 610

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2439 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (55 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Hacka dill. Smörj en ugnsfast form med smör.
- Lägg ut strömmingfilléer på en bänk eller skärbräda. Torka av filéerna med hushållspapper. Bred senap på filéerna. Strö över dill. Salta och peppra. Rulla ihop och lägg i formen.
- Blanda grädde och krossade tomater. Häll grädde över fisken. Strö över ströbröd. Gratinera i ugn cirka 40 minuter.
- Skrubba och koka potatis.
Kockens kommentar
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)