Janssons laxfrestelse
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 221
            Kcal / portion: 811
            GBR (GI) / port: 6
Recept: 3246 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 16%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
 - Skala och strimla lök och potatis. Skinna av och strimla lax. Hacka dill.
 - Varva potatis, lök, lax och dill i en ugnssäker form. Avsluta med lax och dill. Salta och peppra.
 - Häll över grädde. Strö över ströbröd. Grädda i ugnen cirka 1 timme.
 - Servera med knäckebröd och ost.
 
Kockens kommentar
Grädden står för mer än hälften av kalorimängden. Använd en mindre fet grädde om du tänker på vikten.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
 - Ceviche
 - Inkokt fisk
 - Kokt fisk, fiskbullar
 - Lutfisk
 - Pannstekt, halstrad laxfisk
 - Pannstekt, halstrad vitfisk
 - Pannstekt strömming, makrill
 - Fiskburgare
 - Ugnslagad laxfisk
 - Ugnslagad vitfisk
 - Vitfiskgratäng, låda
 - Grillad och rökt fisk
 - Friterad fisk
 - (Sillrätter, SOS >)
 - (Fisksoppa, gryta >)