Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 179
            Kcal / portion: 410
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 2459 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 11%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min + 12 tim )
- Blanda socker och salt. Finhacka dill. Stöt vitpeppar. Blanda alltihop.
 - Strö blandningen över laxen. Låt stå kallt i 12 timmar eller över natten.
 - Lägg laxen i plastpåse. Slå på gin. Låt stå kallt 30 minuter. Skiva upp.
 
Kockens kommentar
Hälsa: Fisk, och speciellt vissa arter, kan innehålla parasiter (läs mer > rå fisk). Om fisken fryses i två dygn vid högst -18°C dödas parasiterna (läs mer > Parasiter i fisk). Gravad fisk kan också infekteras av listeriabakterier som ger magsjuka, vid ringa saltning-sockring i kombination med lång och ovarsam förvaring. Läs mer > Listeriabakterier.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
 - Ceviche
 - Inkokt fisk
 - Kokt fisk, fiskbullar
 - Lutfisk
 - Pannstekt, halstrad laxfisk
 - Pannstekt, halstrad vitfisk
 - Pannstekt strömming, makrill
 - Fiskburgare
 - Ugnslagad laxfisk
 - Ugnslagad vitfisk
 - Vitfiskgratäng, låda
 - Grillad och rökt fisk
 - Friterad fisk
 - (Sillrätter, SOS >)
 - (Fisksoppa, gryta >)