Gingravad lax
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Om fiskhälsa >

 

 

Listeriabakterier >

 

 

Parasiter i fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gingravad lax

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 410

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2459 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 11%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 228 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om fiskhälsa > 0%

Listeriabakterier > Äts ej

Parasiter i fisk > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (15 min + 12 tim )

  1. Blanda socker och salt. Finhacka dill. Stöt vitpeppar. Blanda alltihop.
  2. Strö blandningen över laxen. Låt stå kallt i 12 timmar eller över natten.
  3. Lägg laxen i plastpåse. Slå på gin. Låt stå kallt 30 minuter. Skiva upp.

Kockens kommentar

Hälsa: Fisk, och speciellt vissa arter, kan innehålla parasiter (läs mer > rå fisk). Om fisken fryses i två dygn vid högst -18°C dödas parasiterna (läs mer > Parasiter i fisk). Gravad fisk kan också infekteras av listeriabakterier som ger magsjuka, vid ringa saltning-sockring i kombination med lång och ovarsam förvaring. Läs mer > Listeriabakterier.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem