Våfflor med champinjonstuvning (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Kockskolan:

 

Så lagas våfflor >

 

 

Våffeljärn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Våfflor med champinjonstuvning (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 239

Kcal / portion: 508

GBR (GI) / port: 14

Recept: 4068 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 5%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 213 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas våfflor > Äts ej

Våffeljärn > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (20 min + 1 tim )

  1. Tillaga våfflor enligt separat recept. Se kommentar nedan.
  2. Finhacka schalottenlök. Klyfta champinjoner.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna. Lägg i schalottenlök och champinjoner. Fräs någon minut.
  4. Slå på grädde och soja. Låt småputtra cirka 5 minuter. Häll i redning och låt tjockna.
  5. Lägg i persilja och salta och peppra.
  6. Lägg stuvning på våfflorna.

Kockens kommentar

Våfflor tillagade med jäst är frasiga även efter att de kallnat, men tar längre tid att tillaga. Vill man vika våfflorna som på bilden bakar man klassiska våfflor som mjuknar när de kallnat. Se recept via länk nedan. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.

Tillhörande recept

Klassiska våfflor med bakpulver

Klassiska våfflor med jäst

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem