
Hokifilé med currykryddad legymsallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 514

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2058 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 120°C.
- Skala och koka potatis.
- Skala och skär svartrötter i 5 cm stavar och koka 10-20 minuter. Dela lök i båtar. Pressa vitlök. Tärna morot. Tärna ananas grovt. Hacka dill grovt.
- Gör currysåsen genom att fräsa vitlök och currypasta försiktigt i lite olja.
- Tillsätt därefter buljong, vin och crème fraîche. Låt allt koka ihop försiktigt några minuter. Smaka av med salt och peppar. För tjockare sås red med majsstärkelse.
- Tag kastrullen från plattan och tillsätt lök, svartrötter, morötter, syltlök och ananas.
- Lägg fisken i oljad långpanna, salta och peppra. Täck varje fisk med ett jämt lager av currysåsen.
- Värm fisken försiktigt i ugnen, cirka 10 minuter.
- Vid servering, strö finstrimlad purjolök och örter på fisken. Rippla/häll gärna över lite rapsolja och mal lite svartpeppar på toppen.
Alternativt tillbehör
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)