Hokifilé med currykryddad legymsallad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis

0.8 

kilo

Rapsolja blommig

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hokifilé med currykryddad legymsallad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 514

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2058 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 648 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Potatis 0.8 kilo 26%

Rapsolja blommig 2.0 msk 11%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Carina Brydling

Tillagning (25 min )

  1. Sätt ugnen på 120°C.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Skala och skär svartrötter i 5 cm stavar och koka 10-20 minuter. Dela lök i båtar. Pressa vitlök. Tärna morot. Tärna ananas grovt. Hacka dill grovt.
  4. Gör currysåsen genom att fräsa vitlök och currypasta försiktigt i lite olja.
  5. Tillsätt därefter buljong, vin och crème fraîche. Låt allt koka ihop försiktigt några minuter. Smaka av med salt och peppar. För tjockare sås red med majsstärkelse.
  6. Tag kastrullen från plattan och tillsätt lök, svartrötter, morötter, syltlök och ananas.
  7. Lägg fisken i oljad långpanna, salta och peppra. Täck varje fisk med ett jämt lager av currysåsen.
  8. Värm fisken försiktigt i ugnen, cirka 10 minuter.
  9. Vid servering, strö finstrimlad purjolök och örter på fisken. Rippla/häll gärna över lite rapsolja och mal lite svartpeppar på toppen.

Alternativt tillbehör

Ris

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem