
Halstrad lax med ugnsbakad fänkål och saffranaioli
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 962

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3848 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 22%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 100°C. Låt ägg bli rumsvarma.
- Skär lax i portionsbitar. Halstra skinnsidan knaprig i stekpanna på hög värme i olja. Baka klart i ugnen cirka 15 minuter.
- Höj temperaturen till 150°C. Putsa och dela fänkål på mitten. Lägg i långpanna och blanda med salt, socker, timjan, vitlök och rapsolja. Baka i ugn cirka 40 minuter tills fänkålen är mjuk.
- Aioli: Värm vinäger, pressad vitlök och saffran. Låt svalna till rumstemperatur. Blanda sedan med äggulor och slå försiktigt i rapsolja, i början droppvis, under kraftig omrörning. Smaka av med salt.
- Servera och garnera gärna med krasse.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)