Halstrad lax med ugnsbakad fänkål och saffranaioli
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Garnering:

 

Vattenkrasse

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Halstrad lax med ugnsbakad fänkål och saffranaioli

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 962

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3848 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 22%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 392 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Garnering:

Vattenkrasse 0%

...

Skapat av
Kocklandslaget

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 100°C. Låt ägg bli rumsvarma.
  2. Skär lax i portionsbitar. Halstra skinnsidan knaprig i stekpanna på hög värme i olja. Baka klart i ugnen cirka 15 minuter.
  3. Höj temperaturen till 150°C. Putsa och dela fänkål på mitten. Lägg i långpanna och blanda med salt, socker, timjan, vitlök och rapsolja. Baka i ugn cirka 40 minuter tills fänkålen är mjuk.
  4. Aioli: Värm vinäger, pressad vitlök och saffran. Låt svalna till rumstemperatur. Blanda sedan med äggulor och slå försiktigt i rapsolja, i början droppvis, under kraftig omrörning. Smaka av med salt.
  5. Servera och garnera gärna med krasse.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem