
Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 717

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2869 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Rapsolja nötig 1.0 msk 4%
Vitvinsvinäger (champagne) 0.5 msk 0%
Sardellfilé i burk 1.0 styck 0%
...
![]()
Skapat av
Carina Brydling
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 120°C.
- Tapenade: Lägg alla ingredienserna i en mixer och mixa.
- Skala och koka den vita sparrisen i saltat vatten tills den blir lätt mjuk. Koka potatis.
- Skär salladslök i tunna ringar. Skär rödlök i tunna båtar. Skala, kärna ut och skär gurka i romber. Skär bort kanterna och smula chevre. Hacka sardell.
- Potatissallad: Blanda alla ingredienserna till vinägretten. Blanda samman allt med vinägretten till en ljummen sallad. Smaka av med salt och peppar. Garnera med rucola och basilikablad.
- Lax: Skär laxen i portionsbitar och grilla på en utegrill eller i en grillpanna tills den får en fin grillyta. Salta och stek färdigt cirka 10 minuter i ugnen.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)