Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rapsolja nötig

1.0 

msk

Vitvinsvinäger (champagne)

0.5 

msk

Sardellfilé i burk

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 717

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2869 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 723 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Rapsolja nötig 1.0 msk 4%

Vitvinsvinäger (champagne) 0.5 msk 0%

Sardellfilé i burk 1.0 styck 0%

...

Skapat av
Carina Brydling

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 120°C.
  2. Tapenade: Lägg alla ingredienserna i en mixer och mixa.
  3. Skala och koka den vita sparrisen i saltat vatten tills den blir lätt mjuk. Koka potatis.
  4. Skär salladslök i tunna ringar. Skär rödlök i tunna båtar. Skala, kärna ut och skär gurka i romber. Skär bort kanterna och smula chevre. Hacka sardell.
  5. Potatissallad: Blanda alla ingredienserna till vinägretten. Blanda samman allt med vinägretten till en ljummen sallad. Smaka av med salt och peppar. Garnera med rucola och basilikablad.
  6. Lax: Skär laxen i portionsbitar och grilla på en utegrill eller i en grillpanna tills den får en fin grillyta. Salta och stek färdigt cirka 10 minuter i ugnen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem