Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Dragon torkad

1.0 

tsk

Citronjuice

1.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 652

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2610 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 11%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 391 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Dragon torkad 1.0 tsk 0%

Citronjuice 1.0 tsk 0%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Carina Brydling

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 120°C.
  2. Riv och vattna ur gurka. Riv citronskal.
  3. Lax: Salta lax och strö på ett jämt lager av dragon och paprika. Lägg i smord ugnsfast form och baka i ugnen cirka 10 minuter eller till en innertemperatur på 45°C.
  4. Höj ugnen till 200°C.
  5. Citronett: Blanda ihop citronskal, citronjuice, honung och rapsolja samt smaka av med salt.
  6. Tillbehör: Dela rotfrukter i grova bitar. Lägg rotfrukterna i oljad långpanna. Strö på salt och torkad timjan. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter. Häll på citronetten precis vid servering.
  7. Röra: Blanda ihop ingredienserna till en röra. Salta och peppra. Servera till laxen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem