
Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 652

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2610 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 11%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 120°C.
- Riv och vattna ur gurka. Riv citronskal.
- Lax: Salta lax och strö på ett jämt lager av dragon och paprika. Lägg i smord ugnsfast form och baka i ugnen cirka 10 minuter eller till en innertemperatur på 45°C.
- Höj ugnen till 200°C.
- Citronett: Blanda ihop citronskal, citronjuice, honung och rapsolja samt smaka av med salt.
- Tillbehör: Dela rotfrukter i grova bitar. Lägg rotfrukterna i oljad långpanna. Strö på salt och torkad timjan. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter. Häll på citronetten precis vid servering.
- Röra: Blanda ihop ingredienserna till en röra. Salta och peppra. Servera till laxen.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)