Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- och dragonyoghurt
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 167
            Kcal / portion: 652
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 2610 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 11%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 120°C.
 - Riv och vattna ur gurka. Riv citronskal.
 - Lax: Salta lax och strö på ett jämt lager av dragon och paprika. Lägg i smord ugnsfast form och baka i ugnen cirka 10 minuter eller till en innertemperatur på 45°C.
 - Höj ugnen till 200°C.
 - Citronett: Blanda ihop citronskal, citronjuice, honung och rapsolja samt smaka av med salt.
 - Tillbehör: Dela rotfrukter i grova bitar. Lägg rotfrukterna i oljad långpanna. Strö på salt och torkad timjan. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter. Häll på citronetten precis vid servering.
 - Röra: Blanda ihop ingredienserna till en röra. Salta och peppra. Servera till laxen.
 
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
 - Ceviche
 - Inkokt fisk
 - Kokt fisk, fiskbullar
 - Lutfisk
 - Pannstekt, halstrad laxfisk
 - Pannstekt, halstrad vitfisk
 - Pannstekt strömming, makrill
 - Fiskburgare
 - Ugnslagad laxfisk
 - Ugnslagad vitfisk
 - Vitfiskgratäng, låda
 - Grillad och rökt fisk
 - Friterad fisk
 - (Sillrätter, SOS >)
 - (Fisksoppa, gryta >)